L’OPAM celebra satisfet la V Jornada de la Salut dels Músics i les Arts Escèniques

V Jornada de la Salut_ESMUC (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

L’OPAM (Observatori de Prevenció auditiva per als Musics) va reunir el passat dilluns 28 de juny de 2018 a 50 participants a l’ESMUC (Escola Superior de la Música de Catalunya) per celebrar la V edició de la Jornada de la Salut dels Músics i de les Arts Escèniques, i anuncia que va ser tot un èxit.

La temàtica amb la que es va dur a terme la Jornada fou “la por escènica i el treball per a transforma-la en oportunitats” i l’objectiu era que professionals del sector poguessin aprendre a enfortir aquestes mancances per a convertir-les en matèria prima.

Després de que Josep Borràs (director de l’ESMUC), Valentí Martínez (director general de la Fundació Universitària del Bages) i Enric González (director general de la Mútua Intercomarcal) donessin la benvinguda a l’acte, el programa va començar amb la sessió de Jonathan Camps, professor de l’ESMUC, qui va impartir el taller “Introducció a l’entrenament del ninja per combatre la por escènica”. Va acompanyar el seu taller amb experiències pròpies i va recordar que “totes les espècies causen por, i el més valent és aquell que planta cara a les seves pors”.

Seguidament, Enric Guaus (professor de l’ESMUC i membre del Grup de Recerca Investigació i Creació Musical) va protagonitzar el taller didàctic “Acústica de recintes a nivell d’usuaris” i va mostrar el funcionament de les ones sonores per escenificar la capacitat d’absorció sonora de l’espai d’assaig.

El tercer taller a mans de Betlem Gomila, tractava sobre la por i l’ansietat. Mitjançant un cercle a l’aula va intentar cercar sentiments com la por i l’ansietat dels professionals, amb l’objectiu que fossin conscients i ho poguessin superar, ja que va afirmar que “hi ha un accés de tensió per a afrontar els canvis”.
Finalment, el quart taller, portat a terme per Natxo Tarrés i Santi Serratosa, tractava sobre l’equilibri emocional, i ho van fer a partir de la percussió- corporal oferint eines per a l’equilibri emocional a partir de la ment.

Els quatre ponents afirmen que l’acte va ser molt productiu a nivell professional i personal i desitgen mantenir el seu compromís amb la salut laboral dels professionals en properes edicions.

Agraïm la participació de tots a la Jornada de la Salut dels Músics 2018, que s’ha celebrat per cinquè any consecutiu. Enguany, organitzada per la Mútua Intercomarcal, la Fundació Universitària del Bages – Umanresa, Taller de Músics i l’Escola Superior de Música de Catalunya. col·laboradora amb les Cases de la Música, l’OBC – L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Festival de Peralada, l’Acadèmia Catalana de la Música, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna i l’Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art; i patrocinada per GAES.

 

V Jornada de la Salut_ESMUC (2) V Jornada de la Salut_ESMUC (9) V Jornada de la Salut_ESMUC (13) V Jornada de la Salut_ESMUC (14) V Jornada de la Salut_ESMUC (18) V Jornada de la Salut_ESMUC (25) V Jornada de la Salut_ESMUC (38) V Jornada de la Salut_ESMUC (42)