Tot a punt per a la V edició de la Jornada de la Salut dels músics i de les Arts Escèniques

El pròxim 28 de maig de 2018 L’OPAM (Observatori de Prevenció auditiva per als Musics) celebra la V Jornada de la Salut dels Músics i les Arts escèniques a Barcelona, concretament a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Edifici l’Auditori,Sala d’Orquestra C/Padilla 155, 08016 Barcelona) de 8:45h a 14:30 hores, que tractarà sobre “el treball de la por escènica per transformar-la en oportunitats”.

L’acte va dirigit a professionals de la música i de les arts escèniques que treballen en un escenari i davant d’un públic, i té com a finalitat ajudar-los a millorar en el seu rendiment en la pràctica de la seva professió, i alhora protegint la seva salut.

L’edició d’enguany esta protagonitzada per quatre tallers. El primer “Introducció a l’entrenament del ninja per combatre la por escènica” a càrrec de Jonathan Camps (professor de l’ESMUC) s’iniciarà a les 9 i tractarà sobre els aspectes cognitius, emocionals i físics que intervenen en el procés de transformació de la por. Seguidament, i amb una duració de 30 minuts, es realitzarà el taller de “Acústica de recintes a nivell d’usuari” dirigit pe Enric Guaus (professor de l’ESMUC i membre del Grup de recerca del mateix), i presentarà una sèrie de consells per a millorar l’acústica en l’espai domèstic. El tercer titulat “Gaudir i no patir com a músic” estarà protagonitzat per Betlem Gomila, qui s’encarregarà de fer-nos veure com els aspectes psicocorporals intervenen en la interpretació. En el darrer taller “Música, silenci, cos i interioritat”, presentat per Natxo Tarrés i Santi Serratosa, es cercaran mirades a través de la percussió – corporal, la música i els silencis amb la intenció d’ajudar a cada professional a tenir més informació sobre ell mateix.

La V Jornada de la Salut dels Músics, celebrada durant cinc anys consecutius, està organitzada per la Mútua Intercomarcal, la Fundació Universitària del Bages – Umanresa, Taller de Músics i l’Escola Superior de Música de Catalunya; i compte amb la col·laboració de les Cases de la Música, l’OBC – L’Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Festival de Peralada, l’Acadèmia Catalana de la Música, l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna i l’Institut de Fisiologia i Medicina de l’Art. Acte patrocinat per GAES.

 

Programa 1200x600