La salut dels músics, a debat a Girona

La salut dels músics, a debat a Girona

Sota el títol “Malalts de Música”, el 17 de maig va tenir lloc a Girona una jornada dedicada a la prevenció auditiva dels músics, organitzada per l’Espai Marfà de l’Ajuntament de Girona.

La jornada va ser impartida per representants de les entitats que van impulsar l’Observatori per a la Prevenció Auditiva per als Músics (OPAM), entre les quals es troba la Mútua. De fet, la participació d’ahir va ser la segona, després de la realitzada l’any passat. Els ponents van ser Enric Guaus, del Departament de Sonologia de l’ESMUC; Lluís Sarró, cap del Gabinet de Presidència i Direcció General de Mútua Intercomarcal, i Carles Bonet, de la direcció de l’especialitat de Seguretat de Prevint.

Durant la jornada es van tractar els bons hàbits a tenir en compte per part dels professionals dedicats a la música ia les arts escèniques, partint de la base dels resultats obtinguts en el Concert Segur, iniciativa amb l’objectiu de minimitzar l’exposició al soroll en base l’exposat en la normativa legal.

L’Observatori per a la Prevenció Auditiva per als Músics (OPAM) neix el 2008 amb la finalitat de vetllar per la salut dels músics i dels professionals de les arts escèniques. És una iniciativa promoguda de manera conjunta per l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Mútua Intercomarcal i Prevint Societat de Prevenció. L’experiència acumulada en el seu àmbit d’actuació inclou projectes d’investigació i esdeveniments com la Jornada de la Salut dels Músics o el Concert Segur.