Dia Internacional de Conscienciació del Soroll 2017

Dia Internacional de Conscienciació del Soroll 2017

En el Dia Internacional de Conscienciació del Soroll 2017, Mútua Intercomarcal se suma a la divulgació sobre la problemàtica relativa a les lesions auditives del col·lectiu de músics en general.

Esmuc, Mútua Intercomarcal i Prevint van organitzar el ‘Concert Segur’. Una iniciativa pensada amb un objectiu molt clar: minimitzar l’exposició al soroll dels músics d’orquestra durant els assajos i el concert. Ara les seves conclusions s’han publicat a la Revista Acústica, atorgant a l’estudi realitzat un valor científic.

L’estudi, més enllà dels resultats mostrats i conclusions extretes, mostra els diferents passos i decisions que s’han hagut de prendre per arribar a la celebració del concert aconseguint que la seva realització sigui menys perjudicial per als músics sense afectar la qualitat sonora percebuda pel públic .

Tot aquest estudi s’emmarca en el context de l’aprovació del Reial Decret 286/2006, de 10 de març, sobre la protecció de la salut i la seguretat dels treballadors contra els riscos relacionats amb l’exposició al soroll (Reial decret 286 de 2006 ) incloent una moratòria per al sector de la música i l’oci.

Enllaç a l’estudi publicat a la Revista Acústica (pdf)

Enllaç al vídeo publicat per l’OPAM (fer clic a la imatge):

Video OPAM 2017

Video OPAM 2017