20 persones participen a la Jornada sobre prevenció de riscos auditius dels músics a Girona

Girona va acollir ahir la Jornada “Malalts de música. Taller de prevenció de riscos auditius per a músics”, que va reunir unes 20 persones a les instal·lacions de l’Espai Marfà. La iniciativa, impulsada per l’Ajuntament de Girona, amb la participació de l’Observatori per la Prevenció Auditiva dels Músics (OPAM), Mútua Intercomarcal, Prevint i l’ESMUC, va tenir com a eix central la prevenció de riscos auditius dels músics.

Durant la sessió, es va comptar amb la participació del grup Komodor que, en el marc d’una actuació en directe, van posar en pràctica l’anàlisi de la pressió acústica per mesurar en viu l’impacte sobre l’oïda dels diferents instruments i d’una banda completa en acció.

Així, es va mesurar amb un sonòmetre el nivell de pressió acústica a la qual estarien sotmesos els músics durant una actuació en directe, arribant als 93.5 dB. La xifra enregistrada correspon a un alt nivell de soroll, arribant a ser molest per a l’oïda. El més aconsellable arribat a aquest nivell de soroll és limitar l’exposició a un màxim de 60 minuts.

Cap al final de la jornada, es va obrir debat sobre les mesures preventives que poden aplicar els músics, i es van resoldre tots els dubtes dels assistents en temes de protecció auditiva i acústica.